Hjem > Nyheter > Innhold
Integrert krets KI utvikling
Jul 11, 2017

Med grunnleggende IC nå i tilværelsen var den neste fasen av historien i integrert krets utviklingen.

Det måtte utvikle fra å være en høy pris laboratory eksperimentet tilgjengelig for noen nisje programmer til en hvor det var tilgjengelig for alle elektronikk arenaene og lave kostnader.

Utviklingen av integrert krets til sin nåværende tilstand av utstrakt bruk tok mange år og mye utvikling.

Men kostnadene gradvis falt, og bruk økt stadig som flere produkter ble utviklet for å dra nytte av IC technology.

 

Tidlig utvikling

Tidlig fremgangen i utviklingen av IC var ikke lett. De høye kostnadene ga en indikasjon på vanskelighetene som blir oppstod. Avkastningen var et stort problem. Bare en begrenset mengde nøyaktighet var tilgjengelig med prosesser tilgjengelig ved dette betydde at bare en liten del av sjetongene fungerte. Mer komplisert chip, jo mindre sjanse for den arbeider. Selv kretser med noen titalls komponenter ga avkastning av om bare 10%.

De fleste av IC utviklingen i 1960 var viet til å øke avkastningen. Det ble kjent at nøkkelen til suksess i dette feltet lå i å kunne produsere ICs økonomisk. Dette kan bare oppnås hvis prosentandelen av arbeider kretser i en wafer kan økes betraktelig.

De fleste utvikling og fremskritt ble gjort i USA på grunn av mengden penger som var tilgjengelig for space forskning.

Til tross for dette andre land gjorde flere betydelige fremskritt. Europa var godt på feltet. I Storbritannia mye forberedende arbeid hadde blitt gjennomført av Plessey for kongelig Radar etablering. Andre selskaper som Ferranti, Standard telefoner og kabler (S.T.C.) og Mullard (nå en del av Philips, som igjen er endret til NXP) alle blitt IC klubben. Andre land i Europa så lignende interesse i disse nye enheter.

Japan, som raskt blir en veldig stor kraft i verden økonomi så betydningen av halvlederteknologi. I de fleste områder av forskning fra den første produksjon transistorer IC teknologi selv var de bare om lag to år bak USA. En av de første japanske selskapene å produsere ICs var Nippon elektriske selskapet, NEC som førte sitt første produktene på markedet i 1965.

Realisere enorme mengder forskning som ville være nødvendig å få en verden ledelse, samarbeidet fem av de største japanske IC produsentene på en felles forskning venture med regjeringen i 1975. Denne ordningen betalt enormt utbytte å plassere noen av disse selskapene på toppen av tabellene for IC salg.

 

Nye IC teknologier utviklet

Alle tidlige arbeidet på IC technology hadde foretatt med bipolar teknologi. Snart ble det funnet at varmespredning var den største faktoren begrense utviklingen av størrelsen og kompleksiteten i ICs. Med antallet komponenter på en IC blir pakket inn i et svært lite område var varme problemer mange størrelsesordener verre enn hvis kretsen hadde blitt bygget med atskilte komponenter.

Først arbeidet var konsentrert på å finne mer effektive måter å fjerne varmen, men dette bare ga begrenset suksess. Det ble snart klart at en mer revolusjonerende tilnærming var nødvendig hvis nivåer for prosjektintegrering stige.

Svaret på de måten videresender for integrert krets utvikling kom i form av en ny transistor-teknologi. Først produsert i 1963 hadde feltet effekt transistor store fordeler i at porten brukes nesten ingen gjeldende. Kanalen hadde også en relativt lav "på" motstand og høy "av" motstand. Dette gjorde det perfekt for digital programmer der det nåværende forbruket kan reduseres med mange størrelsesordener.

Texas Instruments var igjen fører an og de var det første selskapet å innlede en MOS enhet på markedet i 1966. Første enheten var en binær til desimal konvertering, men mange andre fulgte kort tid etterpå.

 

Ytterligere nivåer for prosjektintegrering

Som MOS technology hadde i stor grad erobret problemet med varmespredning, måten legge åpen for utviklingen av mye høyere nivåer av integrasjon.

Fremgang i dette området av integrert krets utvikling var svært rask. Bare tok et år etter at Texas lanserte sin første enhet, Fairchild ledelsen av produksjon en enhet med over tusen transistorer. Chip var en 256 bit RAM og det var det første store forsøket på erobring av magnetkjerne minnet som ble brukt i datamaskiner samtidig.

Mens det var en milepæl i halvlederteknologi var enheten ikke en suksess. Chip var omtrent dobbelt så dyrt som tradisjonelle kjernen minne og det ikke gjorde selge. Men det viste slik som halvlederteknologi var til fremgang. Bare når 1 kbit RAMs ble lansert startet halvleder utstyr å vise en fordel.

 

På 1970-tallet ble kommet MOS technology dominerende formatet for ICs. Selv lineær ICs ble stadig i popularitet og chips som den berømte 741 operative forsterkeren ble innført, var MOS technology som dominert markedet. Nivåer for prosjektintegrering fortsatte å øke, og nye ideer begynte å utvikle i hodet av IC designere.