Hjem > Nyheter > Innhold
Definere samarbeid mellom elektriske og mekaniske domener
Jul 03, 2018

Moderne elektro-mekaniske konstruksjoner har mange designutfordringer som forårsaker ulike hindringer gjennom hele prosessprosessen. Disse utfordringene kan typisk skilles i to hovedgrupper:

1. Kollisjoner på grunn av komponent og mekanisk frigjøring som ikke regnskapsføres

2. Synkronisering av designdata mellom både elektriske og mekaniske konstruksjoner

Tidligere måtte designere ofte bytte e-post frem og tilbake for å virkelig forstå den andre designers hensikt. Prosessen var tungvint og ofte ble informasjon tapt eller det var store perioder der ingen informasjon ble utvekslet av designerne. Derfor hadde designere ofte brudd som forårsaket problemer nedstrøms.

Som et resultat, brukte designere betydelig tid på å jobbe med design for å sikre at den overordnede designen møtte designkravene før den endelige signoff.

Med introduksjonen av ProSTEP-formatet (IDX), er det mulig og svært lett å få synkronisering mellom elektriske og mekaniske strømmer. Designere kan enkelt samarbeide med hvert domene på hvilken som helst frekvens gjennom designprosessen. De kan bytte ut den sanne designintensjonen for å sikre at alle mekaniske og komponenttyper blir håndhevet i alle stadier av designet.

Hva må endres for å gjøre denne synkroniseringen vellykket? Med denne kraftigere teknologien kommer det mer ansvar for å definere strømmen der informasjon utveksles. Definere en designflyt er viktig for å muliggjøre en effektiv prosess. Tiden investert i dette stadiet reduserer overflødige trinn og sikrer at korrekte data utveksles og håndheves gjennom hele prosjektet.

I de fleste elektro-mekaniske prosjekter defineres kritiske designbegrensninger først av mekanisk ingeniør, inkludert brettoversikt, monteringshullplasseringer, plasserings- / ruteflyvningsområder, koblingsplassering etc. Designkravene og brettelementene utveksles deretter med ECAD designer for å sikre at riktig informasjon brukes til å starte prosjektet.

Den første utvekslingen er "Baseline" -filen og er den samme som om du brukte IDF, da den inneholder hele samlingsdatabasen fra det mekaniske domenet. Det er imidlertid den eneste likheten mellom de to. Det nye ProSTEP iViP-skjemaet lar deg nå gå utover å sende en enkelt, statisk fil til / fra hvert designteam fordi det tillater hvert domene å sende inkrementelle data (dvs. bare det som endret seg, etter den første baseline-utvekslingen).

Som du kan forestille deg, gjør dette en mye mer konsistent og nøyaktig informasjonsflyt frem og tilbake mellom designdisipliner, da det også gir en rapport om forskjellene, en måte å inkludere notater om hva som endres direkte i selve IDX-filen, og evnen for å undersøke oppdateringene på PCB eller mekanisk montering grafisk og godta eller avvise dem. Denne prosessen fremmer nærmere samarbeid og muliggjør tidlig identifisering av kritiske problemer under designflyten.

Følgende trinn skisserer en typisk arbeidsflyt mellom ECAD og MCAD designverktøy ved hjelp av ProSTEP iViP skjemaet:

1. Den mekaniske ingeniøren lager en PCB inne i en enhet som monteres på eksisterende maskinvare.

2. 'Baseline' IDX-fil eksporteres til ECAD-designeren.

3. 'Baseline' aksepteres i ECAD-design, synkronisering av ECAD med MCAD-databasene.

4. ECAD-designeren sender deretter en "Response" -fil til MCAD-ingeniøren som "Baseline" er akseptert.

5. Styret er modifisert i enten MCAD eller ECAD verktøypakken og sendes til det respektive verktøyet ved hjelp av en samlingsfil for forslag (inkrementell).

6. ECAD-designer (eller MCAD-ingeniør) vurderer deretter oppdateringene, og enten godtar eller avviser forslaget og sender en svarfil tilbake til opphavsmannen.

7. Den andre designeren / ingeniør aksepterer 'Response'-filen, og prosessen fortsetter.